Powered By Blogger

GİRİŞ

Düşüncelerim,benim hayatım için seçtiklerim ve değiştirmenin yolu da kabullenmek, herşey için öncelikle şükretmek...
Kocaman bir evren kollarını açmış kucaklamak için bizi bekliyor.
Ve emin olun ki dünya hepimizin etrafında dönüyor...
Belki farkındasınız belki de değilsiniz ama gerçek bu!
Düşüncelerimiz ne ise biz o’yuz...
Yani bugün yaşadıklarınız, geçmişte kendiniz için düşündüklerinizin toplamı!
Gelecekte yaşayacaklarınız ise bugün ki düşünceleriniz ile şekillenecek tabii ki.
Bugün sahip olduğunuz herşeye şükrettiğiniz, teşekkür ettiğiniz ve istemeye devam ettiğiniz sürece...
Sahip olduğumuz(düşünce gücüyle)enerjiyle, olumlu ya da olumsuz düşündüğümüz her şeyi hızla hayatımıza çekiyoruz...
Ve çok ilginç insan bedenindeki enerji miktarı yaşadığı şehri(ne kadar büyük olursa olsun) bir hafta boyunca aydınlatacak kadarmış.
Şimdi geçmişe şöyle bir baktığımda içsel anlamda bunu bildiğimi fark ettim ve farkında olmayarak kullandığımı.
Ama önemli olan farkında olmak dolayısıyla hatırlamayı hatırlamak...
Şimdi farkındayım!

Ömer Sabri KURŞUN

Okyanus yürekli dostlar bulmadan sakın konuşma!Taşıyamazlar,kaldıramazlar senin yükünü, canını yakarlar, utandırırlar...
Üç çeşit dost vardır;birincisi ekmek gibidir her zaman istersin.İkincisi ilaç gibidir lazım olunca ararsın.
Üçüncüsü mikrop gibidir o gelir seni bulur.
*****
Karıncaya sormuşlar; '' nereye gidiyorsun?'',
'' dostuma'', demiş.
''Bu bacaklarla zor'' demişler.
Karınca; '' olsun, varamasam da yolunda ölürüm'' demiş...
Yolunda ölünecek dostlara...


https://kursunsabriomer.blogspot.com
Çeşit çeşit insanlar yanıltmasın sizi;
yalancılar, dürüstler, düz insanlar, zorbalar..
Gülümseyen kalpler arayın, az da olsa etrafı tarayın.
Gözlere mi sakın ha aldanmayın, sözlere hele hiç kanmayın.
Haydi rast gele...
Ş A N S I N I Z A...

14 Nisan 2009 Salı

Web Yöneticisi Yönergeleri




Bu yönergelere uymanız, Google'ın sitenizi bulmasına, dizin oluşturmasına ve sıralamasına yardımcı olur. Bu önerilerden hiçbirini uygulamasanız bile bir sitenin Google dizininden tamamen çıkartılmasına veya başka şekilde cezalandırılmasına yol açabilecek hatalı uygulamalardan bazılarını ortaya koyan "Kalite Yönergeleri"ni dikkatle incelemenizi tavsiye ediyoruz. Bir site cezalandırıldıysa, artık Google.com.tr'deki sonuçlarda veya Google'ın ortak sitelerinden herhangi birinde gösterilmez.Siteniz hazır olduğunda:
  • Diğer alakalı sitelerden sizinkine bağlantı olsun.

  • Sitenizi http://www.google.com/addurl.html adresinden Google'a gönderin.


  • Google web yöneticisi araçlarımızın parçası olarak bir Site Haritası gönderin. Google, sitenizin yapısını öğrenmek ve web sayfalarınızla ilgili kapsamımızı artırmak için Site Haritanızı kullanır.

  • Sayfalarınızı bilmesi gereken tüm sitelerin sitenizin online olduğunu bildiğinden emin olun.

  • Sitenizi Open Directory Project ve Yahoo! gibi alakalı dizinlere ve ayrıca sektöre özel diğer uzmanlık sitelerine iletin.

Tasarım ve içerik yönergeleri
  • Net bir hiyerarşi ve metin bağlantıları içeren bir site oluşturun. Her sayfa, en az bir statik metin bağlantısından erişilebilir olmalıdır.

  • Kullanıcılarınıza sitenizin önemli kısımlarına işaret eden bağlantılara sahip bir site haritası sunun. Site haritası 100 veya daha fazla bağlantıdan daha büyükse site haritasını ayrı sayfalara bölmek isteyebilirsiniz.

  • Faydalı, bilgi açısından zengin bir site oluşturun ve sayfaları, içeriğinizi açık ve anlaşılır olarak anlatacak şekilde yazın.

  • Kullanıcıların sayfalarınızı bulmak için kullanacağı kelimeleri düşünün ve sitenizin gerçekten bu kelimeleri barındırdığından emin olun.


  • Önemli adları, içeriği ve bağlantıları göstermek için resimler yerine metin kullanmayı deneyin. Google tarayıcısı resimlerde yer alan metinleri tanımaz.

  • TITLE etiketlerinizin ve ALT özniteliklerinizin açıklayıcı ve doğru olduğundan emin olun.

  • Çalışmayan bağlantıları ve doğru HTML'i kontrol edin.

  • Dinamik sayfalar kullanmaya karar verdiyseniz (yani URL'de "?" karakteri yer alıyorsa) her arama motoru örümceğinin, statik sayfaları tararken dinamik sayfaları da taramadığına dikkat edin. Parametreleri kısa, parametre sayısını düşük tutmanızı öneririz.

  • Belli bir sayfadaki bağlantıların sayısını makul düzeyde tutun (100'den az).

Teknik yönergeler
  • Arama motoru örümceklerinin çoğu sitenizi Lynx'in göreceği gibi göreceğinden, sitenizi incelemek için Lynx gibi bir metin tarayıcı kullanın. JavaScript, çerezler, oturum kimlikleri, çerçeveler, DHTML veya Flash gibi özellikler sitenizin tümünü bir metin tarayıcıda görmenizi engelliyorsa, arama motorları da sitenizi taramakta zorluk çekebilir.

  • Arama botlarının sitelerinizi, site içerisindeki yollarını takip eden oturum kimlikleri veya kanıtlar olmaksızın taramasına izin verin. Bu teknikler bağımsız kullanıcı davranışını izlemek için faydalıdır ancak botların erişim şablonu tamamen farklıdır. Bu tekniklerin kullanımı sitenizin dizininin oluşturulmasının yarım kalmasıyla sonuçlanabilir, çünkü botlar farklı görünen ancak gerçekte aynı sayfaya işaret eden URL'leri elemekte başarısız olabilir.

  • Web sunucunuzun If-Modified-Since HTTP başlığını desteklediğinden emin olun. Bu özellik, web sunucunuzun Google'a sitenizin en son taranmasından beri içeriğinin değişip değişmediğini söylemesini sağlar. Bu özelliğin desteklenmesi, size hem bant genişliğinden hem de bekleme zamanından tasarruf sağlar.


  • Web sunucunuzda robots.txt dosyasını kullanın. Bu dosya tarayıcılara hangi dizinlerin taranıp hangilerinin taranmayacağını bildirir. Sitenizin yanlışlıkla Googlebot tarayıcısını engellemediğinden emin olmak için dosyanın güncel olduğundan emin olun. Sitenizi ziyaret eden robotlara nasıl talimat vereceğiniz hakkında bilgi edinmek üzere http://www.robotstxt.org/wc/faq.html sayfasını ziyaret edin. Google web yöneticisi araçlarında bulunan robots.txt analiz aracı ile robots.txt dosyanızı doğru şekilde kullandığınızdan emin olmak için test edebilirsiniz.

  • Şirketiniz bir içerik yönetim sistemi aldıysa sistemin, arama motoru örümceklerinin sitenizi tarayabilmesini sağlamak için içeriği dışa aktarabildiğinden emin olun.

  • Arama sonucu sayfalarının veya arama motorlarından gelen kullanıcılar için pek bir değer taşımayan otomatik olarak oluşturulmuş diğer sayfaların taramaya dahil olmasını önlemek için robots.txt dosyasını kullanın.

Kalite yönergeleri

Bu kalite yönergeleri, en yaygın aldatıcı ve yönlendirici davranış biçimlerini kapsar; ancak Google burada sayılmamış diğer yanlış uygulamalara da (örneğin tanınmış web sitelerinin harf oyunu yapılmış şekilde kaydedilmiş şekilleriyle kullanıcıları kandırmak) olumsuz tepki verebilir. Bu sayfada belirtilmeyen yanıltıcı tekniklerin Google tarafından onaylandığını varsaymamalısınız. Temel ilkeleri uygulayan site yöneticileri çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayacak ve sonuç olarak tüm zamanlarını açıklar arayarak geçirenlere kıyasla çok daha iyi sıralamalar elde edeceklerdir.

Başka bir sitenin Google'ın kalite yönergelerini kötüye kullandığına inanıyorsanız, lütfen bu siteyi https://www.google.com/webmasters/tools/spamreport?hl=tr üzerinden rapor edin. Google, sorunlar için ölçeklenebilir ve otomatik çözümler geliştirmeyi tercih ettiğinden, elle gerçekleştirilen spam savaşını en aza indirmeye çalışıyoruz. Aldığımız spam raporları gelecekteki spam saldırılarını tanıyacak ve engelleyecek ölçeklenebilir algoritmalar oluşturmak için kullanılmaktadır.


Kalite yönergeleri - temel ilkeler
  • Sayfalarınızı kullanıcılar için hazırlayın, arama motorları için değil. Kullanıcılarınızı kandırmayın veya arama motorlarına kullanıcılarınıza gösterdiğinizden farklı içerik sunmayın; buna genel olarak "gizleme" denir.

  • Arama motoru sıralamalarını iyileştirmek için tasarlanmış hilelerden kaçının. En önemli kurallardan biri yaptığınız işi sizinle rekabette olan bir web sitesine açıklarken kendinizi rahat hissedip hissetmediğinizdir. "Bu benim kullanıcılarıma yardımcı olur mu? Arama motorları olmasaydı bunu yapar mıydım?" sorularını sormak da yararlı olacaktır.

  • Sitenizin sıralamasını veya Sayfa Sıralamasını artırmak için tasarlanmış bağlantı düzenlerine katılmayın. Özellikle Web'deki spam posta göndericilere veya "kötü komşulara" bağlantı vermeyin; bu bağlantılar nedeniyle kendi sıralamanız olumsuz etkilenebilir.

  • Sayfaları göndermek, sıralamaları kontrol etmek, vb. için yetkisiz bilgisayar programları kullanmayın. Bu gibi programlar bilgisayar kaynaklarını tüketir ve Hizmet Şartlarımızı ihlal eder. Google, Google'a otomatik veya program niteliğinde sorgular gönderen WebPosition Gold™ gibi ürünlerin kullanılmasını önermez.

Kalite yönergeleri - özel yönergelerSitenizin bu yönergelere uygun olmadığına karar verirseniz, sitenizi bu yönergelere uyacak şekilde değiştirebilir ve ardından sitenizi yeniden değerlendirilmesi için gönderebilirsiniz.


(a)


Hiç yorum yok:

Son durak...

Eğer 9 Canlı Bile olsaydın,
An Fazla 8 Kez Kaçabilirdin Ölümden!
Bil ki 7 Düvele Sultan Dahi Olsan,
kursunsabriomer.blogspot.comYerin 6 Mekân Olacak Sana.
En Fazla 5 Metre Kumaş Götürebileceksin!
Kapatacaksın 4 Açsan da Gözlerini!
Bu 3 Günlük Fani Dünyada.
Azrail’e 2 Kat Olup Yalvarsan da Nafile,
Ecel Geldiğinde 1 Gün Öleceksin! ;
İşte, O An Her şey 0 dan Başlayacak.
Çünkü;ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL, YENİDEN DiRiLiŞTiR!

Ömer Sabri Kurşun

http://kursunsabriomer.blogspot.com


Bu sayfada

Dakika

Saniye
Misafirim oldunuz




https://kursunsabriomer.blogspot.com[diploma.gif]
Diploma  of  Ömer Sabri KURSUN